Roetfilter centrum

Katalysator reviseren

Lees hier meer over de mogelijkheden en opties

U wilt uw katalysator reviseren

Het reviseren van je katalysator een belangrijke stap om de prestaties van je voertuig te optimaliseren en problemen met de uitstoot te verminderen.

De katalysator speelt een cruciale rol bij het verminderen van schadelijke uitlaatgassen en het handhaven van een schonere, efficiëntere verbranding.

Wat is een katalysator?

De katalysator is een component in het uitlaatsysteem van je auto die verantwoordelijk is voor het omzetten van schadelijke gassen zoals koolmonoxide, stikstofoxiden en koolwaterstoffen in minder schadelijke stoffen zoals koolstofdioxide en waterdamp.

Waarom een katalysator reviseren?

Na verloop van tijd kunnen echter ophopingen van koolstof, roet en andere verontreinigingen de werking van de katalysator belemmeren, waardoor de efficiëntie afneemt en de prestaties van de motor worden aangetast.

Het reviseren van een katalysator is een goedkopere oplossing,  vergeleken met het volledig vervangen ervan. Het kan de levensduur van de katalysator verlengen en ervoor zorgen dat het voertuig blijft voldoen aan de emissienormen, terwijl het ook de prestaties en efficiëntie van de motor kan verbeteren.

Bovendien is het een voordelige en snellere oplossing omdat je niet hoeft te wachten op de levering van een geheel nieuwe katalysator.

Onze katalysator service

Wanneer uw katalysator reviseren?

Gemiddeld gaat een katalysator tussen de 80.000 en 150.000 kilometer mee. Wanneer de katalysator niet meer functioneert, werkt het reinigingssysteem niet meer en verbruikt u onnodig meer brandstof, waardoor uw benzinekosten toenemen en nemen de motorprestaties af.

De veel voorkomende problemen zijn:

  • Het voertuig neemt af in vermogen en topsnelheid
  • De auto stottert of trekt niet goed op bij het wegrijden
  • Brandstofverbruik neemt toe; dit omdat de motorprestaties afnemen en de motor harder moet werken en dus meer verbruikt.

Hoe werkt het reviseren van uw katalysator?

Katalysator revisie is het vervangen van het niet goed functionerende, kapotte en/of versmolten binnenwerk voor een hoogwaardig nieuw element.

De bestaande behuizing wordt hergebruikt om het nieuwe binnenwerk te vervangen. 

Onze service

Op het moment dat u kiest voor Roetfilter Centrum

Kunt u de volgende service verwachten:

✓ Gratis leenauto: op het moment dat u onverhoopt toch uw auto nodig heeft tijdens de reparatie, kunt u gebruik kosteloos gebruik maken van onze leenauto service.

✓ Gratis roetfilter diagnose: wij bieden als enige een gratis roetfilter diagnose aan waarbij we de auto controleren op foutcodes en problemen.

✓ Dezelfde dag nog geholpen: op het moment dat u tijdig contact met ons opneemt kunt u dezelfde dag uw auto weer ophalen. 

✓ Alles op voorraad: hierdoor hoeft u niet te wachten op lange levertijden en kunnen we direct voor u aan de slag. 

✓ 100% tevredenheids garantie: vanwege onze jarenlange expertise helpen wij u gegarandeerd binnen onze expertise. Mochten wij ongewild uw probleem niet kunnen oplossen, dan hoeft u ook niks te betalen.

✓ Geen verborgen kosten: u ontvangt altijd op voorhand een overzicht van alle kosten na de gestelde diagnose. Zo krijgt u nooit verassingen achteraf met extra kosten.

K

Neem contact op

Laat uw katalysator controleren door een expert

Heeft u vragen, wilt u een afspraak maken of meer informatie over onze diensten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons deskundige team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de beste oplossingen.

U kunt ons bereiken via telefoon, e-mail of door het invullen van het contactformulier hieronder. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te beantwoorden.

0252 78 69 53

Maak een afspraak

Vul snel het contact formulier hier onder in en wij nemen spoedig contact met u op!

Door het invullen van het contactformulier weten wij precies waar u staat met u vraag en kunnen wij nog beter en sneller onze service levereren.

Katalysator Reviseren

Katalysator Revisie

"*" geeft vereiste velden aan

Contactgegevens*
Roetfilter Controle
Heeft u eerder een roetfilter diagnose doorlopen?
APK controle
Is uw roetfilter afgekeurd tijdens de APK? Oftewel stoot uw auto te veel roetdeeltjes uit?
Vertel ons kort wat voor problemen u heeft
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recensies

Wat zeggen klanten over ons?

Lees de reacties van onze tevreden klanten

B Shala
B Shala
9 Juni 2024
Ik heb gisteren mij VW golf 7.5 gti gechipt naar stage 1 . Vriendelijke ontvangst met kopje koffie . Merkbaar all dat PKs 80+.en voor zeer mooi prijs .danke ervoor 🙏
Dick Rossèl
Dick Rossèl
28 Mei 2024
Op 6 mei 2024 afspraak voor vervanging van roetfilter van mijn Audi A6 (bouwjaar 2012 - 330.000 km). Prima ontvangst, goede uitleg van aanpak werkzaamheden, vervangwagen meegekregen, goede communicatie tijdens de uitvoering (koppakking moest vervangen worden), wagen gereed op afgesproken tijdstip, bij vertrek loszittend stekkertje nog vastgezet en overeengekomen prijs betaald. Tot zover alles prima. Ik geef toch maar 3 sterren omdat naderhand bij de autokeuring werd vastgesteld dat er nog altijd 700.000 roetdeeltjes worden uitgestoten. Wagen weliswaar door de keuring gekomen (grens ligt op 1 miljoen), maar met een aantekening. Op basis van reviews en indicatie van Roetfiltercentrum had ik een veel lager aantal roetdeeltjes verwacht. Het maakt me nu al onzeker over de resultaten van de keuring in april volgend jaar. Beetje jammer.
Dan
Dan
13 Mei 2024
Chiptunen ging erg snel binnen 1 uur was het klaar, prijs was ook erg goedkoop
Ger Calkhoven
Ger Calkhoven
10 Mei 2024
Stage 1 auto laten tunen bij dit bedrijf. Gelijk merkbaar en leuke aanbieding, goed en netjes geholpen door personeel en alles is van tevoren goed uitgelegd. Dagelijks werk/routine voor deze mensen en verstaan hun vak.
WA Lagerman
WA Lagerman
8 Maart 2024
Dinsdag online afspraak gemaakt voor diagnose van de dpf van mijn F-pace V6, wat ik al vermoedde foute boel. Besloten om te reviseren. We pakken het gelijk aan zei Omar. Kreeg een leenauto mee naar Stadskanaal. Nog geen 24 uur later kon ik hem weer halen. En oh wat is het weer een raket. Super snel en goed geregeld. Succes mannen. Keeponthegoodwork.
Stijn Braakman
Stijn Braakman
5 Februari 2024
Mijn auto kwam met een score van 2200000 niet door de deeltjestest tijdens de APK. Na bellen met R-C kon ik dezelfde dag in Zwolle nog terecht voor een diagnose. Kreeg een heldere uitleg. Advies was revisie van het roetfilter, wat ik na eerdere lapmiddelen als reinigen en additieven zelf ook een duurzame oplossing vond. Dan is het alsnog een aardige investering, maar kan ik er wel weer jaren mee vooruit. De auto achtergelaten, leenauto meegekregen en de dag erop mijn auto weer opgehaald. Vanmorgen tijdens de herkeuring met uitstoot van 158000 deeltjes met vlag en wimpel geslaagd. Snelle en goede service, deskundig en vriendelijk personeel.
R.Vonk
R.Vonk
13 Januari 2024
Een fantastisch bedrijf dat me ontzettend goed heeft geholpen en een fantastische service heeft. In 1 woord geweldig, nogmaals dank voor alles.
Taco Blok
Taco Blok
6 Januari 2024
Netjes en correct geholpen met een beloofd resultaat.
Tom Jonker
Tom Jonker
3 Januari 2024
Super goed geholpen. Service is top. Aardige mensen die weten wat ze doen. Helaas had ik pech en daar maakte zij geen probleem van en hebben mij super geholpen. Mijn dank is groot en zou hun zeker aanraden. Voor je Roetfilter en chiptuning zijn zij de juiste mensen. Mvg Tom Jonker

Maak een afspraak

Wij denken graag met u mee en helpen u graag verder met een Gratis Roetfilter diagnose
Neem gerust contact op voor het maken van een geheel vrijblijvende afspraak via (0252) 78-6953
of kies een beschikbaar moment via onze agenda

Plan een afspraak voor een Gratis Roetfilter Diagnose

Laden...