Roetfilter centrum

Auto in noodloop

Lees hier meer over de mogelijkheden en opties

Uw auto in de noodloop?

Heeft de auto plotseling minder vermogen dan is mogelijk de auto door een volle en/of defecte roetfilter in noodmodus gegaan.
Dit is te herkennen aan:

  • Minder vermogen van de auto 
  • Beperkte snelheid tijdens het autorijden 
  • De motor draait onregelmatig stationair 
  • Waarschuwing lampjes op het dashboard 
  • Verminderd acceleren 

Voorkom verdere schade aan de auto en motor en bel direct met een van onze experts op (0252) 78-6953 of neem contact op. Ons team van specialisten helpt u dezelfde dag nog met het probleem. 

Wat is de noodloop van een auto?

De noodloop is een beschermende functie van de auto, op het moment dat de motor schade dreigt te lopen. Dit is een automatische functie in nieuwere auto’s waarbij het vermogen wordt teruggebracht en de prestaties afnemen. 

Hoe raakt een auto in de noodloop?

Er zijn verschillende redenen waarom een auto in de noodloop kan komen. Een veelvoorkomende reden is een storing in het motormanagementsysteem, veroorzaakt door problemen met sensoren, bedrading of zelfs softwarefouten. Wat we vaak terug zien komen is de noodloop vanwege een verstopt roetfilter bij dieselauto’s.

Is dit schadelijk voor de auto?

De noodloop opzichzelf is niet schadelijk voor de auto, aangezien dit juist het beschermingsmechanische is. Wat wel schadelijk is, is vaak de reden waarom de auto in de noodloop is geschoten op het moment dat dit geen software probleem is. 

Denk bijvoorbeeld aan een verstopt roetfilter

Het negeren van de onderliggende oorzaak van de noodloop kan uiteindelijk leiden tot ernstiger problemen, dus is het belangrijk om het probleem aan te pakken

Hoe kan dit worden opgelost?

Het belangrijkste is om de auto te laten onderzoeken middels een diagnose. Hiervoor kan u een gratis diagnose inplannen waarbij we alle foutcodes vanuit de auto uitlezen. Op het moment dat wij de oorzaak zien van de noodloop, adviseren wij natuurlijk om dit probleem z.s.m. te verhelpen.

In het geval van een roetfilter probleem helpen wij met roetfilter revisie, roetfilters reiniging en roetfilter verwijderen

Het resetten van de computer is vaak een tijdelijke oplossing, die op langere termijn veel meer schade oplevert aan de auto.

Onze service

Op het moment dat u kiest voor Roetfilter Centrum

Kunt u de volgende service verwachten:

✓ Gratis leenauto: op het moment dat u onverhoopt toch uw auto nodig heeft tijdens de reparatie, kunt u gebruik kosteloos gebruik maken van onze leenauto service.

✓ Gratis roetfilter diagnose: wij bieden als enige een gratis roetfilter diagnose aan waarbij we de auto controleren op foutcodes en problemen.

✓ Dezelfde dag nog geholpen: op het moment dat u tijdig contact met ons opneemt kunt u dezelfde dag uw auto weer ophalen. 

✓ Alles op voorraad: hierdoor hoeft u niet te wachten op lange levertijden en kunnen we direct voor u aan de slag. 

✓ 100% tevredenheids garantie: vanwege onze jarenlange expertise helpen wij u gegarandeerd binnen onze expertise. Mochten wij ongewild uw probleem niet kunnen oplossen, dan hoeft u ook niks te betalen.

✓ Geen verborgen kosten: u ontvangt altijd op voorhand een overzicht van alle kosten na de gestelde diagnose. Zo krijgt u nooit verassingen achteraf met extra kosten.

K

Neem contact op

Laat uw auto controleren door een expert

Heeft u vragen, wilt u een afspraak maken of meer informatie over onze diensten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons deskundige team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de beste oplossingen.

U kunt ons bereiken via telefoon, e-mail of door het invullen van het contactformulier hieronder. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te beantwoorden.

0252 78 69 53

Recensies

Wat zeggen klanten over ons?

Lees de reacties van onze tevreden klanten

B Shala
B Shala
9 Juni 2024
Ik heb gisteren mij VW golf 7.5 gti gechipt naar stage 1 . Vriendelijke ontvangst met kopje koffie . Merkbaar all dat PKs 80+.en voor zeer mooi prijs .danke ervoor 🙏
Dick Rossèl
Dick Rossèl
28 Mei 2024
Op 6 mei 2024 afspraak voor vervanging van roetfilter van mijn Audi A6 (bouwjaar 2012 - 330.000 km). Prima ontvangst, goede uitleg van aanpak werkzaamheden, vervangwagen meegekregen, goede communicatie tijdens de uitvoering (koppakking moest vervangen worden), wagen gereed op afgesproken tijdstip, bij vertrek loszittend stekkertje nog vastgezet en overeengekomen prijs betaald. Tot zover alles prima. Ik geef toch maar 3 sterren omdat naderhand bij de autokeuring werd vastgesteld dat er nog altijd 700.000 roetdeeltjes worden uitgestoten. Wagen weliswaar door de keuring gekomen (grens ligt op 1 miljoen), maar met een aantekening. Op basis van reviews en indicatie van Roetfiltercentrum had ik een veel lager aantal roetdeeltjes verwacht. Het maakt me nu al onzeker over de resultaten van de keuring in april volgend jaar. Beetje jammer.
Dan
Dan
13 Mei 2024
Chiptunen ging erg snel binnen 1 uur was het klaar, prijs was ook erg goedkoop
Ger Calkhoven
Ger Calkhoven
10 Mei 2024
Stage 1 auto laten tunen bij dit bedrijf. Gelijk merkbaar en leuke aanbieding, goed en netjes geholpen door personeel en alles is van tevoren goed uitgelegd. Dagelijks werk/routine voor deze mensen en verstaan hun vak.
WA Lagerman
WA Lagerman
8 Maart 2024
Dinsdag online afspraak gemaakt voor diagnose van de dpf van mijn F-pace V6, wat ik al vermoedde foute boel. Besloten om te reviseren. We pakken het gelijk aan zei Omar. Kreeg een leenauto mee naar Stadskanaal. Nog geen 24 uur later kon ik hem weer halen. En oh wat is het weer een raket. Super snel en goed geregeld. Succes mannen. Keeponthegoodwork.
Stijn Braakman
Stijn Braakman
5 Februari 2024
Mijn auto kwam met een score van 2200000 niet door de deeltjestest tijdens de APK. Na bellen met R-C kon ik dezelfde dag in Zwolle nog terecht voor een diagnose. Kreeg een heldere uitleg. Advies was revisie van het roetfilter, wat ik na eerdere lapmiddelen als reinigen en additieven zelf ook een duurzame oplossing vond. Dan is het alsnog een aardige investering, maar kan ik er wel weer jaren mee vooruit. De auto achtergelaten, leenauto meegekregen en de dag erop mijn auto weer opgehaald. Vanmorgen tijdens de herkeuring met uitstoot van 158000 deeltjes met vlag en wimpel geslaagd. Snelle en goede service, deskundig en vriendelijk personeel.
R.Vonk
R.Vonk
13 Januari 2024
Een fantastisch bedrijf dat me ontzettend goed heeft geholpen en een fantastische service heeft. In 1 woord geweldig, nogmaals dank voor alles.
Taco Blok
Taco Blok
6 Januari 2024
Netjes en correct geholpen met een beloofd resultaat.
Tom Jonker
Tom Jonker
3 Januari 2024
Super goed geholpen. Service is top. Aardige mensen die weten wat ze doen. Helaas had ik pech en daar maakte zij geen probleem van en hebben mij super geholpen. Mijn dank is groot en zou hun zeker aanraden. Voor je Roetfilter en chiptuning zijn zij de juiste mensen. Mvg Tom Jonker

Maak een afspraak

Interesse in laten controleren van uw auto?

Wij denken graag met u mee en helpen u graag verder met een Gratis Roetfilter diagnose
Neem gerust contact op voor het maken van een geheel vrijblijvende afspraak via (0252) 78-6953
of kies een beschikbaar moment via onze agenda

Plan een afspraak voor een Gratis Roetfilter Diagnose

Laden...