Roetfilter centrum

EGR uitschakelen

Lees hier meer over de mogelijkheden en opties

U wilt uw EGR uitschakelen

Als autobezitter ben je wellicht op zoek naar manieren om de prestaties van je voertuig te verbeteren of mogelijke problemen op te lossen. Een veelbesproken onderwerp in de autowereld is het verwijderen van de EGR-klep. Maar voordat je deze stap neemt, is het cruciaal om de voor- en nadelen goed te begrijpen en te overwegen.

Om te beginnen:

Is het mogelijk om een EGR-klep uit te schakelen? Absoluut! Maar het is belangrijk te weten dat je dit niet zelf kunt doen. Het uitschakelen van een EGR-klep vereist softwarematige aanpassingen en kan alleen worden uitgevoerd bij een garage.

Voor meer advies of informatie over de mogelijkheden bel direct met een van onze experts op (0252) 78-6953 of neem contact op.

Waarom een EGR uitschakelen?

Het verwijderen van de EGR-klep wordt vaak overwogen om verschillende redenen. Ten eerste kan het de motorprestaties verbeteren door het verminderen van vermogensverlies en het optimaliseren van de brandstofefficiëntie. Bovendien kan het verwijderen van de EGR-klep potentiële problemen met betrekking tot vervuiling en verstoppingen verminderen, waardoor de levensduur van de motor mogelijk wordt verlengd.

Veel voorkomende EGR gerelateerde foutcodes zijn ook: 
P0401 – P0402 – P0403 – P0409 – P0411 – P0490 – P1351 – P4501 – P0698 – P2BAB – P2BAC

De EGR voor & nadelen

De voordelen?

Er zijn een aantal voordelen bij het uitschakelen van de EGR

Verbeterde prestaties

Door het verwijderen van de EGR-klep kan de motor soepeler en krachtiger draaien. De EGR zorgt er namelijk voor dat een deel van de uitlaatgassen terug wordt gevoerd naar de verbrandingskamer, en dit kan leiden tot verlies van kracht en vertraging in de respons van de motor.

Als je ervoor kiest om de EGR te verwijderen of uit te schakelen, kan je voertuig sneller optrekken en een betere respons vertonen, omdat er geen uitlaatgassen meer terug worden gevoerd naar de motor. Zie het als frisse lucht voor de longen.

Verhoogde brandstofefficiëntie

Het optimaliseren van de lucht-brandstofverhouding kan leiden tot een zuiniger brandstofverbruik, waardoor kosten worden bespaard op lange termijn. De EGR kan namelijk ophopingen van koolstof veroorzaken in het inlaatsysteem van je voertuig. Deze ophopingen kunnen na verloop van tijd de luchtstroom belemmeren en de efficiëntie verminderen van je inlaatsysteem.

Door de EGR te verwijderen of uit te schakelen, voorkom je de vorming van koolstofophopingen en behoud je een optimale luchtstroom.

Minder kans op storingen en hoge reparatiekosten 

Omdat de EGR-klep een bron van problemen kan zijn, kan het verwijderen ervan de behoefte aan frequente reparaties verminderen en voorkomt u verdere hoge kosten voor reparaties en onderhoud.

 

De EGR voor & nadelen

De nadelen?

Er zijn een aantal nadelen bij het uitschakelen van de EGR

Juridische en milieukwesties: In sommige regio’s is het verwijderen van de EGR-klep niet wettelijk toegestaan vanwege milieuvoorschriften. Controleer de lokale wetgeving voordat je deze stap overweegt.

Gevolgen voor de motor en garantie: Het verwijderen van de EGR-klep kan van invloed zijn op de garantie van je voertuig en kan mogelijk leiden tot problemen met de motorafstelling als het niet correct wordt uitgevoerd.

Technische complexiteit: Het verwijderen van de EGR-klep vereist vaak softwarematige aanpassingen en kan ingewikkeld zijn. Het is raadzaam om dit door een gekwalificeerde professional te laten uitvoeren.

Wat doet het EGR systeem?

Het EGR-systeem, wat staat voor Exhaust Gas Recirculation, is verantwoordelijk voor het terugvoeren van een deel van de uitlaatgassen naar de inlaatlucht van de motor.

Dit proces helpt de verbrandingstemperatuur en druk in de verbrandingskamer te verlagen, waardoor de vorming van stikstofoxiden (NOx) wordt verminderd.

NOx is een schadelijke uitstoot die bijdraagt aan luchtvervuiling en zure regen. Het EGR-systeem draagt dus bij aan het verminderen van schadelijke emissies en het verbeteren van de milieuprestaties van de motor.

K

Neem contact op

Laat uw EGR uitschakelen door een expert

Heeft u vragen, wilt u een afspraak maken of meer informatie over onze diensten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons deskundige team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de beste oplossingen.

U kunt ons bereiken via telefoon, e-mail of door het invullen van het contactformulier hieronder. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te beantwoorden.

0252 78 69 53

Maak een afspraak

Vul snel het contact formulier hier onder in en wij nemen spoedig contact met u op!

Door het invullen van het contactformulier weten wij precies waar u staat met u vraag en kunnen wij nog beter en sneller onze service levereren.

EGR uitschakelen

EGR Formulier

"*" geeft vereiste velden aan

Contactgegevens*
Roetfilter Controle
Heeft u eerder een roetfilter diagnose doorlopen?
APK controle
Is uw roetfilter afgekeurd tijdens de APK? Oftewel stoot uw auto te veel roetdeeltjes uit?
Vertel ons kort wat voor problemen u heeft
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recensies

Wat zeggen klanten over ons?

Lees de reacties van onze tevreden klanten

B Shala
B Shala
9 Juni 2024
Ik heb gisteren mij VW golf 7.5 gti gechipt naar stage 1 . Vriendelijke ontvangst met kopje koffie . Merkbaar all dat PKs 80+.en voor zeer mooi prijs .danke ervoor 🙏
Dick Rossèl
Dick Rossèl
28 Mei 2024
Op 6 mei 2024 afspraak voor vervanging van roetfilter van mijn Audi A6 (bouwjaar 2012 - 330.000 km). Prima ontvangst, goede uitleg van aanpak werkzaamheden, vervangwagen meegekregen, goede communicatie tijdens de uitvoering (koppakking moest vervangen worden), wagen gereed op afgesproken tijdstip, bij vertrek loszittend stekkertje nog vastgezet en overeengekomen prijs betaald. Tot zover alles prima. Ik geef toch maar 3 sterren omdat naderhand bij de autokeuring werd vastgesteld dat er nog altijd 700.000 roetdeeltjes worden uitgestoten. Wagen weliswaar door de keuring gekomen (grens ligt op 1 miljoen), maar met een aantekening. Op basis van reviews en indicatie van Roetfiltercentrum had ik een veel lager aantal roetdeeltjes verwacht. Het maakt me nu al onzeker over de resultaten van de keuring in april volgend jaar. Beetje jammer.
Dan
Dan
13 Mei 2024
Chiptunen ging erg snel binnen 1 uur was het klaar, prijs was ook erg goedkoop
Ger Calkhoven
Ger Calkhoven
10 Mei 2024
Stage 1 auto laten tunen bij dit bedrijf. Gelijk merkbaar en leuke aanbieding, goed en netjes geholpen door personeel en alles is van tevoren goed uitgelegd. Dagelijks werk/routine voor deze mensen en verstaan hun vak.
WA Lagerman
WA Lagerman
8 Maart 2024
Dinsdag online afspraak gemaakt voor diagnose van de dpf van mijn F-pace V6, wat ik al vermoedde foute boel. Besloten om te reviseren. We pakken het gelijk aan zei Omar. Kreeg een leenauto mee naar Stadskanaal. Nog geen 24 uur later kon ik hem weer halen. En oh wat is het weer een raket. Super snel en goed geregeld. Succes mannen. Keeponthegoodwork.
Stijn Braakman
Stijn Braakman
5 Februari 2024
Mijn auto kwam met een score van 2200000 niet door de deeltjestest tijdens de APK. Na bellen met R-C kon ik dezelfde dag in Zwolle nog terecht voor een diagnose. Kreeg een heldere uitleg. Advies was revisie van het roetfilter, wat ik na eerdere lapmiddelen als reinigen en additieven zelf ook een duurzame oplossing vond. Dan is het alsnog een aardige investering, maar kan ik er wel weer jaren mee vooruit. De auto achtergelaten, leenauto meegekregen en de dag erop mijn auto weer opgehaald. Vanmorgen tijdens de herkeuring met uitstoot van 158000 deeltjes met vlag en wimpel geslaagd. Snelle en goede service, deskundig en vriendelijk personeel.
R.Vonk
R.Vonk
13 Januari 2024
Een fantastisch bedrijf dat me ontzettend goed heeft geholpen en een fantastische service heeft. In 1 woord geweldig, nogmaals dank voor alles.
Taco Blok
Taco Blok
6 Januari 2024
Netjes en correct geholpen met een beloofd resultaat.
Tom Jonker
Tom Jonker
3 Januari 2024
Super goed geholpen. Service is top. Aardige mensen die weten wat ze doen. Helaas had ik pech en daar maakte zij geen probleem van en hebben mij super geholpen. Mijn dank is groot en zou hun zeker aanraden. Voor je Roetfilter en chiptuning zijn zij de juiste mensen. Mvg Tom Jonker

FAQ

Meest gestelde vragen

Lees hieronder een aantal van de meest gestelde vragen over onze EGR service

Heeft dit gevolgen voor mijn APK?

Nee, het EGR systeem uitschakelen heeft geen invloed op de APK.

Wat zijn de kosten voor het uitschakelen?

De prijs van het uitschakelen varieert per auto, u kunt het beste hiervoor contact opnemen via (0252) 78-6953

Hoe lang duurt het?

Het softwarematig uitschakelen van uw EGR systeem duurt vaak zo’n 30 a 60 minuten.

Als u meer informatie nodig heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.