Roetfilter centrum

Afgekeurd bij de APK vanwege deeltjesteller?

Lees hier meer over wat u dan het beste kan doen.

Afgekeurd bij de APK

Wat nu?

We begrijpen dat het ontvangen van een afkeuring tijdens de APK deeltjestest erg vervelend kan zijn. Ons doel is om u te voorzien van de ondersteuning en expertise die u nodig heeft om dit probleem snel en efficiënt op te lossen.

Het kan namelijk voorkomen dat:

  • Uw roetfilter scheurtjes bevat
  • Uw roetfilter gebroken is
  • Er totaal geen roetfilter meer aanwezig is
  • De roetfilter verzadigd of dichtgeslibt is
  • De roetfilter onjuist is gemonteerd

Vaak krijgen we ook de vraag” is het mogelijk is om deeltjesteller / roetfilter test van de apk te omzeilen?”

 Het antwoord daarop is nee. Aangezien het een onderdeel is van de APK zal uw auto hierop worden getest en op worden gekeurd. Wat we wel kunnen doen is uw roetfilter zo snel mogelijk reinigen of reviseren waardoor u wel door de APK komt. 

Bij het tijdig doorgeven helpt ons team van specialisten u nog dezelfde dag nog met het probleem op een van onze locaties. Hierdoor hoeft u niet lang te wachten en kunt u snel weer de weg op.  

Bel bij een afgekeurd roetfilter direct met een van onze experts op (0252) 78-6953 of neem contact op. 

Onze service bij een afgekeurd roetfilter

Wat nu te doen?

Er zijn een aantal opties bij een afgekeurd roetfilter bij de APK

1. Roetfilter Reviseren

Wanneer de roetfilter niet meer te reinigen valt, dan kunnen wij overgaan op het reviseren van uw filter. Hierbij vervangen we het binnenwerk van het Roetfilter waarmee we zorgen dat deze weer voldoet aan alle eisen.

Dit scheelt enorm in de kosten aangezien u hierdoor geen volledig nieuwe roetfiltersysteem nodig heeft.

2. Roetfilter Reinigen

Daarnaast kunnen wij ook helpen met het reinigen van uw roetfilter.

Hierbij passen we geavanceerde reinigingsmethoden toe, waaronder chemische, warmte- of pneumatische reinigingstechnieken om uw roetfilter effectief te reinigen zodat deze door de keuring komt.

APK-deeltjestest

Vanaf 1 januari 2023 moeten Euro 5 en 6 dieselmotoren voldoen aan de vereisten van de APK1 en APK2 wetgeving, waarbij de uitstoot van roet- en fijnstofdeeltjes uit de uitlaat wordt gemeten.

Deze test is met name gericht op dieselvoertuigen vanwege de zorgen over de uitstoot van fijne deeltjes die schadelijk kunnen zijn voor de volksgezondheid en het milieu.

Tijdens de APK deeltjestest wordt de hoeveelheid roetdeeltjes (fijnstof) gemeten die door de uitlaat van een dieselvoertuig wordt uitgestoten. Als het voertuig te veel deeltjes uitstoot, kan het niet aan de vereiste normen voldoen en kan het worden afgekeurd totdat de nodige reparaties zijn uitgevoerd om de uitstoot te verminderen.

Gratis roetfilter diagnose

Wij denken graag met u mee en helpen u graag verder met een Gratis Roetfilter diagnose
Neem gerust contact op voor het maken van een geheel vrijblijvende afspraak via (0252) 78-6953
of kies een beschikbaar moment via onze agenda

Plan een afspraak voor een Gratis Roetfilter Diagnose

Laden...

Onze service

Op het moment dat u kiest voor Roetfilter Centrum

Kunt u de volgende service verwachten:

✓ Gratis leenauto: op het moment dat u onverhoopt toch uw auto nodig heeft tijdens de reparatie, kunt u gebruik kosteloos gebruik maken van onze leenauto service.

✓ Gratis roetfilter diagnose: wij bieden als enige een gratis roetfilter diagnose aan waarbij we de auto controleren op foutcodes en problemen.

✓ Dezelfde dag nog geholpen: op het moment dat u tijdig contact met ons opneemt kunt u dezelfde dag uw auto weer ophalen. 

✓ Alles op voorraad: hierdoor hoeft u niet te wachten op lange levertijden en kunnen we direct voor u aan de slag. 

✓ 100% tevredenheids garantie: vanwege onze jarenlange expertise helpen wij u gegarandeerd binnen onze expertise. Mochten wij ongewild uw probleem niet kunnen oplossen, dan hoeft u ook niks te betalen.

✓ Geen verborgen kosten: u ontvangt altijd op voorhand een overzicht van alle kosten na de gestelde diagnose. Zo krijgt u nooit verassingen achteraf met extra kosten.

K

Neem contact op

Voorkom (onverwachte) hoge kosten en bel met een expert

Heeft u vragen, wilt u een afspraak maken of meer informatie over onze diensten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons deskundige team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de beste oplossingen.

U kunt ons bereiken via telefoon, e-mail of door het invullen van het contactformulier hieronder. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te beantwoorden.

Recensies

Wat zeggen klanten over ons?

Lees de reacties van onze tevreden klanten

B Shala
B Shala
9 Juni 2024
Ik heb gisteren mij VW golf 7.5 gti gechipt naar stage 1 . Vriendelijke ontvangst met kopje koffie . Merkbaar all dat PKs 80+.en voor zeer mooi prijs .danke ervoor 🙏
Dick Rossèl
Dick Rossèl
28 Mei 2024
Op 6 mei 2024 afspraak voor vervanging van roetfilter van mijn Audi A6 (bouwjaar 2012 - 330.000 km). Prima ontvangst, goede uitleg van aanpak werkzaamheden, vervangwagen meegekregen, goede communicatie tijdens de uitvoering (koppakking moest vervangen worden), wagen gereed op afgesproken tijdstip, bij vertrek loszittend stekkertje nog vastgezet en overeengekomen prijs betaald. Tot zover alles prima. Ik geef toch maar 3 sterren omdat naderhand bij de autokeuring werd vastgesteld dat er nog altijd 700.000 roetdeeltjes worden uitgestoten. Wagen weliswaar door de keuring gekomen (grens ligt op 1 miljoen), maar met een aantekening. Op basis van reviews en indicatie van Roetfiltercentrum had ik een veel lager aantal roetdeeltjes verwacht. Het maakt me nu al onzeker over de resultaten van de keuring in april volgend jaar. Beetje jammer.
Dan
Dan
13 Mei 2024
Chiptunen ging erg snel binnen 1 uur was het klaar, prijs was ook erg goedkoop
Ger Calkhoven
Ger Calkhoven
10 Mei 2024
Stage 1 auto laten tunen bij dit bedrijf. Gelijk merkbaar en leuke aanbieding, goed en netjes geholpen door personeel en alles is van tevoren goed uitgelegd. Dagelijks werk/routine voor deze mensen en verstaan hun vak.
WA Lagerman
WA Lagerman
8 Maart 2024
Dinsdag online afspraak gemaakt voor diagnose van de dpf van mijn F-pace V6, wat ik al vermoedde foute boel. Besloten om te reviseren. We pakken het gelijk aan zei Omar. Kreeg een leenauto mee naar Stadskanaal. Nog geen 24 uur later kon ik hem weer halen. En oh wat is het weer een raket. Super snel en goed geregeld. Succes mannen. Keeponthegoodwork.
Stijn Braakman
Stijn Braakman
5 Februari 2024
Mijn auto kwam met een score van 2200000 niet door de deeltjestest tijdens de APK. Na bellen met R-C kon ik dezelfde dag in Zwolle nog terecht voor een diagnose. Kreeg een heldere uitleg. Advies was revisie van het roetfilter, wat ik na eerdere lapmiddelen als reinigen en additieven zelf ook een duurzame oplossing vond. Dan is het alsnog een aardige investering, maar kan ik er wel weer jaren mee vooruit. De auto achtergelaten, leenauto meegekregen en de dag erop mijn auto weer opgehaald. Vanmorgen tijdens de herkeuring met uitstoot van 158000 deeltjes met vlag en wimpel geslaagd. Snelle en goede service, deskundig en vriendelijk personeel.
R.Vonk
R.Vonk
13 Januari 2024
Een fantastisch bedrijf dat me ontzettend goed heeft geholpen en een fantastische service heeft. In 1 woord geweldig, nogmaals dank voor alles.
Taco Blok
Taco Blok
6 Januari 2024
Netjes en correct geholpen met een beloofd resultaat.
Tom Jonker
Tom Jonker
3 Januari 2024
Super goed geholpen. Service is top. Aardige mensen die weten wat ze doen. Helaas had ik pech en daar maakte zij geen probleem van en hebben mij super geholpen. Mijn dank is groot en zou hun zeker aanraden. Voor je Roetfilter en chiptuning zijn zij de juiste mensen. Mvg Tom Jonker