Roetfilter centrum

Adblue uitschakelen

Lees hier meer over de mogelijkheden en opties

U wilt uw Adblue uitschakelen

De AdBlue-storing is een veelvoorkomend probleem bij auto’s die AdBlue gebruiken. Dit kan veroorzaakt worden door een defecte AdBlue-additiefpomp, NOx-sensor, of een AdBlue-tank die niet goed functioneert.

Wanneer er een AdBlue-storing optreedt, zal de auto meestal niet starten totdat de tank of sensor vervangen is. Dit kan gepaard gaan met aanzienlijke reparatiekosten. Zelfs na vervanging komen de problemen vaak snel terug. Door het uitschakelen van de AdBlue-tank kunt u echter meteen weer uw auto starten en is het probleem definitief verholpen.

Wij van Roetfilter Centrum kunnen met behulp van softwareaanpassingen de AdBlue-storingen software matig verhelpen!

Voor meer informatie over de mogelijkheden of het inplannen van een afspraak kunt u direct bellen met een van onze experts op (0252) 78-6953, ons berichten via WhatsApp of neem contact op.

Wat is Adblue?

AdBlue, een chemische vloeistof bestaande uit urea en gedemineraliseerd water en wordt gebruikt in dieselvoertuigen om de niveaus van stikstofoxiden (NOx) te verminderen.
AdBlue staat ook bekend als DEF (Diesel Exhaust Fluid) en Urea.

Wat doet Adblue?

De AdBlue vloeistof wordt direct voor de SCR-katalysator in het uitlaatsysteem gespoten, waar het een chemische reactie veroorzaakt.

Door deze reactie worden de schadelijke stikstofoxiden (NOx) omgezet in onschadelijke stikstof en waterdamp, waardoor aan de strenge emissienormen en milieu eisen wordt voldaan voor diesel auto’s. 

De Adblue voor & nadelen

De voordelen?

Er zijn een aantal voordelen bij het uitschakelen van Adblue 

Lagere kosten

Het uitschakelen van het AdBlue-systeem kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen op de lange termijn. Dit komt doordat er geen AdBlue meer hoeft te worden bijgevuld, wat resulteert in lagere operationele kosten.

Geen hoge reparatiekosten 

Omdat het adblue systeem een bron van problemen kan zijn, kan het verwijderen ervan de behoefte aan frequente reparaties verminderen en voorkomt u verdere hoge kosten voor reparaties en onderhoud.

Wanneer er een AdBlue-storing optreedt, kan het voorkomen dat de niet start totdat de tank of sensor vervangen is. Dit kan gepaard gaan met aanzienlijke reparatiekosten door bijv. het vervangen van de sensor, additiefpomp of het gehele adblue systeem. Door het uitschakelen van het adblue systeem verdwijnen deze storingen / foutmeldingen en zijn dure reparaties niet meer nodig.

De Adblue voor & nadelen

De nadelen?

Er zijn een aantal nadelen bij het uitschakelen van Adblue

Niet milieuvriendlijk 

Het adblue systeem is opgezet om de schadelijke uitstoot van dieselvoertuigen te reduceren. Door het uitschakelen van het Adblue systeem zal de uitstoot van stikstofoxiden toenemen, wat maakt dat vanaf dat moment minder  mileuvriendelijk is.

Echter komt de auto nog door de wettelijk gestelde APK-eisen.

In de EU is het uitschakelen van adblue niet wettelijk toegestaan vanwege milieuvoorschriften. Controleer daarom altijd de lokale wetgeving voordat je deze stap overweegt. Het uitschakelen van Adblue is alleen toegestaan bij voertuigen die off-road worden gebruikt.

Technische complexiteit

Het uitschakelen van het adblue systeem vereist vaak softwarematige aanpassingen en kan ingewikkeld zijn. Het is raadzaam om dit door een gekwalificeerde professional te laten uitvoeren.

 

K

Neem contact op

Laat uw Adblue uitschakelen door een expert

Heeft u vragen, wilt u een afspraak maken of meer informatie over onze diensten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons deskundige team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de beste oplossingen.

U kunt ons bereiken via telefoon, e-mail of door het invullen van het contactformulier hieronder. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te beantwoorden.

0252 78 69 53

Recensies

Wat zeggen klanten over ons?

Lees de reacties van onze tevreden klanten

B Shala
B Shala
9 Juni 2024
Ik heb gisteren mij VW golf 7.5 gti gechipt naar stage 1 . Vriendelijke ontvangst met kopje koffie . Merkbaar all dat PKs 80+.en voor zeer mooi prijs .danke ervoor 🙏
Dick Rossèl
Dick Rossèl
28 Mei 2024
Op 6 mei 2024 afspraak voor vervanging van roetfilter van mijn Audi A6 (bouwjaar 2012 - 330.000 km). Prima ontvangst, goede uitleg van aanpak werkzaamheden, vervangwagen meegekregen, goede communicatie tijdens de uitvoering (koppakking moest vervangen worden), wagen gereed op afgesproken tijdstip, bij vertrek loszittend stekkertje nog vastgezet en overeengekomen prijs betaald. Tot zover alles prima. Ik geef toch maar 3 sterren omdat naderhand bij de autokeuring werd vastgesteld dat er nog altijd 700.000 roetdeeltjes worden uitgestoten. Wagen weliswaar door de keuring gekomen (grens ligt op 1 miljoen), maar met een aantekening. Op basis van reviews en indicatie van Roetfiltercentrum had ik een veel lager aantal roetdeeltjes verwacht. Het maakt me nu al onzeker over de resultaten van de keuring in april volgend jaar. Beetje jammer.
Dan
Dan
13 Mei 2024
Chiptunen ging erg snel binnen 1 uur was het klaar, prijs was ook erg goedkoop
Ger Calkhoven
Ger Calkhoven
10 Mei 2024
Stage 1 auto laten tunen bij dit bedrijf. Gelijk merkbaar en leuke aanbieding, goed en netjes geholpen door personeel en alles is van tevoren goed uitgelegd. Dagelijks werk/routine voor deze mensen en verstaan hun vak.
WA Lagerman
WA Lagerman
8 Maart 2024
Dinsdag online afspraak gemaakt voor diagnose van de dpf van mijn F-pace V6, wat ik al vermoedde foute boel. Besloten om te reviseren. We pakken het gelijk aan zei Omar. Kreeg een leenauto mee naar Stadskanaal. Nog geen 24 uur later kon ik hem weer halen. En oh wat is het weer een raket. Super snel en goed geregeld. Succes mannen. Keeponthegoodwork.
Stijn Braakman
Stijn Braakman
5 Februari 2024
Mijn auto kwam met een score van 2200000 niet door de deeltjestest tijdens de APK. Na bellen met R-C kon ik dezelfde dag in Zwolle nog terecht voor een diagnose. Kreeg een heldere uitleg. Advies was revisie van het roetfilter, wat ik na eerdere lapmiddelen als reinigen en additieven zelf ook een duurzame oplossing vond. Dan is het alsnog een aardige investering, maar kan ik er wel weer jaren mee vooruit. De auto achtergelaten, leenauto meegekregen en de dag erop mijn auto weer opgehaald. Vanmorgen tijdens de herkeuring met uitstoot van 158000 deeltjes met vlag en wimpel geslaagd. Snelle en goede service, deskundig en vriendelijk personeel.
R.Vonk
R.Vonk
13 Januari 2024
Een fantastisch bedrijf dat me ontzettend goed heeft geholpen en een fantastische service heeft. In 1 woord geweldig, nogmaals dank voor alles.
Taco Blok
Taco Blok
6 Januari 2024
Netjes en correct geholpen met een beloofd resultaat.
Tom Jonker
Tom Jonker
3 Januari 2024
Super goed geholpen. Service is top. Aardige mensen die weten wat ze doen. Helaas had ik pech en daar maakte zij geen probleem van en hebben mij super geholpen. Mijn dank is groot en zou hun zeker aanraden. Voor je Roetfilter en chiptuning zijn zij de juiste mensen. Mvg Tom Jonker